Reparation og skift af bilbatteri – vi klarer det hele for dig med professionel hånd

Du kommer ikke ret langt ud af din carport eller indkørsel uden et velfungerende bilbatteri. Et fladt bilbatteri betyder, at bilen ikke kan starte, og at du kommer for sent på arbejde eller til din aftale, hvilket kan være et stort frustrationsmoment.

Et batteris levetid varer ikke evigt, og derfor er det alfa og omega, at du løbende sikrer at oplade bilbatteriet tilstrækkeligt, foretager batteritest og nødvendige reparationer, tjekker generatoren eller laver et decideret skift af bilbatteri. Kun på den måde kan du forebygge pludselige og uventede driftsstop.

Alt dette kan du med den fornødne viden og de rette evner selv klare hjemme i garagen. Men at reparere eller skifte bilbatteri kan være en både besværlig, tidskrævende og risikabel opgave at løse, hvis ikke man enten har prøvet det før eller har den fornødne viden eller hjælp. Derfor kan det være anbefalelsesværdigt at få en professionel fagmand til at klare det beskidte arbejde for dig og sikre et optimalt slutresultat. Og her står vi hos Gunner Due Biler altid klar til at hjælpe dig, så din bil kan blive godt kørende igen. Book tid hos et af vores værksteder i Køge, Roskilde eller Store Heddinge her.

Hvornår skal du foretage reparation eller udskiftning af bilbatteri?

Hvem har ikke prøvet at stå en kold vintermorgen med en bil, der bare ikke vil starte. Dette kan selvfølgelig skyldes mange ting, men årsagen er ofte et dysfunktionelt eller fladt bilbatteri. Mange gange vil denne problemstilling kunne klares med en bilbatterilader, som du kan tilslutte og dermed foretage en opladning af bilbatteriet. Det er altid fornuftigt at have en oplader til bilbatteri med sig, så du kan foretage opladning af bilbatteriet ved kørsel i det akutte tilfælde, at det løber tør for strøm midt på landevejen.

Men en hurtig reparation eller opladning af bilbatteriet kan ikke altid gøre det. Oplever du gentagne gange, at et ellers fuldt opladt bilbatteri bliver fladt, selvom du faktisk bruger bilen jævnligt, vil det være et tydeligt tegn på, at bilbatterilevetiden er ved at slippe op. Her er den eneste løsning en udskiftning af bilbatteriet og montering af et nyt af slagsen.

En generel tommelfingerregel lyder, at en forventet levetid på et bilbatteri gennemsnitligt ligger på mellem 3-5 år, hvorefter bilbatteriet typisk vil begynde at udvise tegn på slitage og kræver flere opladninger. Her vil det efterhånden være en for dyr udgift konstant at skulle reparere, hvorfor du gør klogt i at skifte bilbatteri. Det bedste, du kan gøre, er dog med jævne mellemrum at foretage en bilbatteritest, hvor du tjekker batteriets tilstand med hensyn til spænding og volt.

Hvordan tester man et bilbatteri?

I langt størstedelen af tilfældene opdages et fladt bilbatteri først, når det er for sent, og det kan koste meget unødig spildtid og besvær i forbindelse med hyppig opladning af bilbatteri. Hvor lang tid det tager at oplade afhænger af, hvor gammelt og nyt et bilbatteri der er tale om, og hvilken type bil og bilbatterioplader du har. Der er nemlig stor forskel på bilbatteriers kvalitet, holdbarhed og ladehastighed.

Men hvordan tester man et bilbatteri? Det kan du blandt andet gøre ved at måle bilbatteriet med et multimeter – også kaldet et volt-meter. Med dette apparat kan du teste bilbatteriet og vurdere, om der er brug for henholdsvis en genopladning, en reparation eller en udskiftning og montering af helt nyt bilbatteri. Generelt gælder det, at hvis batteriet viser under 10, er der tale om et fladt bilbatteri. Husk altid at foretage din bilbatteritest mindst 12 timer efter opladning, så du kan få et reelt billede af, hvorvidt det taber strøm.

Når du skal måle et bilbatteri med multimeter, kræver det, at du ved, hvordan man indstiller og tilslutter det korrekt, hvilket kan være en teknisk opgave. Når der er tale om volt og spænding, bør du derfor altid konsultere et autoriseret værksted, hvis du er det mindste i tvivl. Hos Gunner Due Biler står vi altid klar til at give dit bilbatteri et grundigt gennemtjek og kan både reparere og skifte bilbatteri med sikker og professionel hånd.

Det skal du være opmærksom på med dit bilbatteri

Der er stor forskel på, hvor høj ydeevne og kapacitet et bilbatteri har. Performance-niveauet afhænger af en lang række faktorer, der ikke kun begrænser sig til produktets kvalitet. Derfor er der nogle ting, du altid bør være opmærksom på i forhold til dit bilbatteri.

Når vinterens kolde måneder nærmer sig, bliver din bils bilbatteri typisk mere belastet i forhold til kapacitet og ydeevne. Undersøgelser viser, at frostgrader kan nedsætte kapaciteten med hele 40 %, og hvis bilbatteriet er af ældre dato, vil risikoen for nedbrud være endnu højere. Bilen skal naturligt nok bruge ekstra meget strøm for at kunne starte op i vinterkulden, og det stiller høje krav til dit bilbatteri. Husk derfor løbende at køre mindre ture i bilen om vinteren, så bilbatteriet ikke er inaktivt i længere perioder.

Et andet vigtigt forhold, når du eksempelvis skal foretage udskiftning af bilbatteri, er at få sikret, at det nye bilbatteri rent faktisk er gearet til din bil. Jo mere udstyr og teknik, din bil har, desto højere kapacitet skal bilbatteriet have. Langt de fleste biler er udstyret med et klassisk 12v bilbatteri, men ved de mere teknisk avancerede modeller vil 12-13 volt typisk være nødvendigt.

For det tredje er det vigtigt, at bortskaffelsen af det gamle bilbatteri foregår korrekt og efter loven. Det er nemlig et krav, at du afleverer bilbatterier på genbrugsstationen som kemiaffald.

Hos Gunner Due Biler skal du dog hverken bekymre dig om det ene eller det andet, da vi altid sørger for, at der er 100 % styr på udskiftning og montering af dit bilbatteri samt korrekt bortskaffelse.