Olieskift – vedligehold din bil med regelmæssige olieskift

Det betyder dog ikke, at du kan blive ved med at fylde på, efterhånden som bilen bruger olie. Fra tid til anden anbefales det, at du får foretaget et olieskift på bilen. Det sikrer nemlig din bil meget bedre.

Hos Gunner Due Biler står vi klar til at hjælpe dig med olieskift på alle bilmærker. Du kan læse mere om, hvorfor olieskift er så vigtigt for din bil, her på siden.

 

Vi kan hjælpe med olieskift på din bil

Hos Gunner Due Biler kan vi sørge for, at din bil kører optimalt. Vi sørger for at udføre olieskift, når det er ved at være tid. Ved et olieskift tømmer vi bilen for den gamle motorolie. Derefter sørger vi for at fylde ny og frisk olie på bilen, så den kan køre optimalt igen.

Det behøver ikke at tage særlig lang tid at få foretaget et olieskift på et af vores tre værksteder. Du kan gøre din bil en stor tjeneste, hvis du sørger for regelmæssige olieskift. Skal vi hjælpe med det på et af vores værksteder?

Book tid til olieskift i Roskilde, Køge eller Store Heddinge her.

 

Hvorfor skal der foretages olieskift på bil regelmæssigt?

Der er flere grunde til, at der skal foretages regelmæssige olieskift på din bil. Det er typisk motorolien, der skal skiftes på din bil. Motorolien er en essentiel del af bilens køreevne. Den er nemlig med til at smøre motoren, så det hele kører fejlfrit.

Motorolien sørger for, at der ikke sker unødigt slid på de forskellige komponenter i motoren. Derudover er det også med til at rense motoren, så den holdes ren, og der ikke kommer rust. Du kan selv sørge for at fylde olie på løbende, efterhånden som bilen bruger motorolien.

Selve olieskiftet skal du dog overlade til en professionel. Det er nemlig en lidt mere kompleks proces. Det er vigtigt, at du får foretaget regelmæssige olieskift. Motorolien i bilen kan blive både gammel og beskidt. Det kan gøre mere skade for din bil end gavn, hvis du kører rundt med beskidt motorolie. De mange gode egenskaber ved motorolien forsvinder nemlig.

For at vedligeholde din bil og forlænge levetiden er det derfor vigtigt, at du får fortaget regelmæssige olieskift på din bil.

 

Olieskift på automatgearkasse er vigtigt

Selvom det typisk er motorolien, du skal skifte, kan det også være olien i din automatgearkasse, der skal skiftes. Har du en bil med automatgear, kan man traditionelt set kun udskifte halvdelen af olien ved et olieskift. Der er dog kommet ny teknologi, der gør det nemmere at tømme automatgearkassen for al olie, så der kan påføres helt nyt olie.

Skal du have foretaget et olieskift på bilen, kan det være en fordel at overveje, om olien i automatgearkassen også skal skiftes.

Hos Gunner Due Biler kan vi hjælpe med olieskift på automatgearkasse, når vi er i gang med olieskift af motorolie. Vi sørger for, at det er al olien i automatgearkassen, der bliver udskiftet. På den måde vil dine automatgear kører mere effektivt.

 

Hvor ofte skal der foretages olieskift på bil?

Det kan være forskelligt fra bilmodel til bilmodel, hvor ofte der skal foretages olieskift. Det er derfor en god idé, at du kigger i bilens instruktionsbog. Her vil der være anført, hvor langt bilen må køre imellem olieskift.

En tommelfingerregel er, at det skal foretages én gang om året. Igen er det værd at pointere, at det kan være variere fra bil til bil. Det er derfor bedre, at du kommer i god tid, frem for at du kommer, når det er for sent.

Er du i tvivl, om det er ved at være tid til et olieskift, kigger vi gerne på din bil. Vi kan komme med vores anbefaling til, om det skal gøres nu, eller du kan vente lidt.

 

Hvad koster et olieskift?

Prisen for et olieskift kan variere fra model til model. Det afhænger af, hvor kompleks bilens opbygning er. Derudover kan det også afhænge af, om du kun skal have foretaget et olieskift på motorolien, eller der også skal foretages et olieskift i din automatgearkasse. Dette er selvfølgelig kun tilfældet, hvis din bil er med automatgear.

Hos Gunner Due Biler tilbyder vi konkurrencedygtige priser på olieskift. Du er altid velkommen til at komme forbi et af vores værksteder for at høre mere om vores priser. Du kan også kontakte os, hvis du vil have et prisoverslag på olieskift på din bil.