Vi sørger for effektiv reparation, vedligeholdelse og skift af toppakning på din bil

Oplever du ofte, at der kommer hvid røg ud af din bils udstødningsrør? Har du svært ved at starte bilens motor hver anden gang, du forsøger? Drypper det hele tiden med vand fra udstødningsrøret? Eller slipper kølervæsken konstant op, selvom du fylder på hele tiden? Uanset hvilke af disse faretegn du måtte opleve, er det tydelige indikationer på, at det er på tide at kigge på din bils toppakning.

Er du i tvivl om, hvordan man skifter toppakning, eller mangler du hjælp til vedligeholdelse og reparation af toppakningen på din bil? I så fald er Gunner Due Biler det rette sted at søge hen. Book en tid hos et af vores værksteder i Køge, Roskilde eller Store Heddinge – vi sørger for alt lige fra reparation til udskiftning af toppakning, så din bil bliver i perfekt stand igen. Hurtigt og effektivt.

Hvorfor opstår der fejl på din bils toppakning?

At køre med utæt toppakning kan blive dyrt for dig i længden. En defekt toppakning på bilen kan nemlig for det første hindre bilens funktionsdygtighed og driftssikkerhed, og det kan for det andet have alvorlige konsekvenser for bilmotorens øvrige komponenter. Derfor er det også vigtigt, at du er opmærksom på de generelle symptomer på en defekt og utæt toppakning – og ligeledes symptomer på sprunget toppakning. Det gælder nemlig om at handle hurtigt og få foretaget en reparation og tætning af toppakningen, så problemet ikke udvikler sig og gør yderligere skade.

En toppakning kan være defekt, utæt eller gået af forskellige årsager, og hvis ikke du får identificeret, hvor problemet opstår, kan du selvsagt heller ikke udbedre det. Blandt de typiske grunde til, at man skal reparere eller skifte toppakning, finder du:

 • Kølervæskelækage
 • Luftfilterforurening
 • Tilstoppet køler
 • Dysfunktionel pumperem
 • Fejl ved montering af pakning
 • Valg af toppakningstætner i dårlig kvalitet
 • Generel slitage grundet tryk- og varmepåvirkning over tid.

Det handler derfor om at finde årsagen hurtigst muligt og derefter lave enten en tætning af den utætte toppakning eller en decideret udskiftning af toppakning, hvis der er tale om symptomer på gået toppakning.

Hvis du er det mindste i tvivl om, hvor problemet udspringer, og du ikke selv har erfaring med at vedligeholde og skifte toppakning på biler, bør du altid konsultere en fagmand, så du har vished om, at det bliver gjort korrekt. Bliver pakningen monteret forkert, kan det ende med motorkomplikationer, hvilket kan gøre din pris på udskiftning af toppakningen dyrere end forventet. 

Defekt og utæt toppakning – symptomer og typiske tegn på fejl

Men hvordan får du så øje på de generelle tegn på en utæt toppakning? Symptomer er det allerførste, du skal undersøge bilen for, hvis du har den mindste mistanke om en defekt toppakning. Symptomerne spænder vidt og bredt, og de kan være vanskelige at identificere, hvis ikke man kender til dem.

Blandt de typiske symptomer på sprunget toppakning eller utætheder finder du:

 • Hyppige problemer med motorstart
 • Hvid slam-belægning på dækslet eller oliepinden ved kontrol af olieniveauet
 • Kølerens overflade er belagt med oliepletter
 • Spor af olie i krydsfeltet mellem cylinderblok og hoved
 • Høj gasgenerering i ekspansionsbeholderen
 • Hvid røg fra udstødningsrøret
 • Manglende kølervæske
 • Vand ud af udstødningsrøret
 • Olielækage i motorrummet.

Alle disse faresignaler er direkte indikationer på, at din bils toppakning er gået, hvilket kræver en reparation eller udskiftning af toppakningen. Prisen på en sådan behandling afhænger selvfølgelig af, hvorvidt du kan nøjes med at lave en tætning af toppakningen, eller om den defekte toppakning skal udskiftes med en ny og bedre udgave.

Hos Gunner Due Biler har vi stor erfaring med reparation, vedligeholdelse og udskiftning af toppakning på alle typer biler, og vores kompetente mekanikere står altid klar til at hjælpe dig, så du kan undgå at køre med defekt toppakning.

Lad Gunner Due Biler stå for at reparere og skifte toppakning på din bil

Hvordan skifter man toppakning? Måske du allerede har stillet dig selv dette spørgsmål, eller måske du slet ikke har tænkt det. Men faktum er, at du godt kan skifte toppakning selv, men det kræver en vis viden, erfaring og teknisk snilde. Faktisk er udskiftning af toppakning for de fleste en vanskelig opgave, da af- og påmonteringen skal ske nøjagtig efter forskrifterne. Selv den mindste fejl kan skade motorens øvrige komponenter, og din egen indsats kan derfor nemt forårsage større skade, end den gavner, hvis ikke du har 100 % styr på proceduren og bilproducentens anbefalinger.

Besidder du ikke de fornødne evner til at kunne udskifte toppakning selv? Bare rolig – det er der råd for. Og gode råd er heldigvis ikke dyre hos Gunner Due Biler. Vi kan nemlig nemt og hurtigt reparere eller skifte toppakningen på din bil for dig, så du undgår komplikationer og beskidte fingre. Vi har autoriserede værksteder i både Roskilde, Køge og Store Heddinge, hvor døren altid er åben. Kom forbi med din bil, så tilser vi dens pakning og får hurtigt identificeret symptomerne.