Hjul- og dækskifte – skal vi hjælpe dig med at skifte dæk eller hjul?

Det er med til at øge sikkerheden og køreevnen. Fra tid til anden kan der blive behov for et hjulskifte. Det kan også være, at der er behov for et dækskifte, hvis det kun er selve dækket, der er problemer med.

Uanset hvad dine dæk eller hjul har været udsat for, kan vi hjælpe dig med et dækskifte eller hjulskifte. Vi giver dig her gode råd til dine dæk og hjul.

w

Lad Gunner Due Biler stå for dit dæk- eller hjulskifte

Hos Gunner Due Biler kan vi hjælpe dig med dækskifte og hjulskifte – alt efter, hvad din bil har behov for. Vi står klar til at hjælpe med dækskifte og hjulskifte på vores tre værksteder i Roskilde, Køge og Store Heddinge.

Når du kommer på et af vores værksteder, kan vi hjælpe med hjulskifte. Det kan for eksempel være, hvis du skal have skiftet fra vinterdæk til sommerdæk eller omvendt. Det kan også være, hvis dine dæk er slidt ned til under minimumsgrænsen for dækmønsteret. Her vil man typisk udskifte hele hjulet.

I nogle situationer kan der også være behov for et dækskifte, hvor det kun er selve dækket, der bliver skiftet ud. Det kan for eksempel være ved en punktering. Vi tager gerne et kig på din bil, hvor vi vurderer, om der er behov for et dækskifte eller et hjulskifte. Book tid på et af vores værksteder her.

 

Hvornår er der behov for hjulskifte?

Der er flere situationer, hvor der er behov for et hjulskifte. De mest almindelige tidspunkter er, når årstiderne ændrer sig, og der skal skiftes imellem sommerdæk og vinterdæk. Dette skyldes, at de fleste har sommerdæk med fælge og vinterdæk med fælge – altså et helt sæt hjul til hver sæson.

Det er vigtigt, at du kører med dæk, der passer til årstiden. Gør du ikke det, kan det mindske din og dine medtrafikanters sikkerhed, når du færdes i trafikken.

Det er dog ikke kun ved skiftende årstider, der kan være behov for et hjulskifte. Der er bestemte krav, dine dæk skal leve op til. Gør de ikke det, kan det udløse en bøde. Derudover mindsker du også din sikkerhed, når du kører i din bil med nedslidte dæk. Dine dæk har nemlig meget at sige, når det kommer til din sikkerhed på de danske landeveje.

Dine dæk skal sikre, at du har et godt greb til vejen. Det vil sige, at dækkene skal gribe fast i vejen, når du laver en opbremsning. Formår dine dæk ikke at have et godt vejgreb, vil det tage længere tid for dig at få standset bilen helt. Det kan derfor ende med nogle meget uheldige situationer, hvis dine dæk ikke har det rette dækmønster.

Når det kommer til dækmønsteret, er der fra lovens side krav om, at det er minimum 1,6 millimeter dybt. Vi anbefaler dog, at du ikke kører med dæk, der har en dybde, der er mindre end tre millimeter. Her sikrer du nemlig din og dine medtrafikanters sikkerhed bedre. Du kan for eksempel undgå akvaplaning, når du sørger for, at dækmønsteret på dine dæk ikke understiger en dybde på tre millimeter.

Er dækmønsteret på dine dæk ved at bevæge sig ned omkring tre millimeter i dybden, anbefales det at få lavet et hjulskifte. Oftest køber man nye hjul, hvor dæk og fælge følger med. Det kan dog også lade sig gøre kun at udskifte dækket.

 

s

Derfor skal du køre med vinterdæk om vinteren

Der er stor forskel på vinterdæk og sommerdæk. De har forskellige egenskaber, der er tilpasset de forskellige årstiders vejrforhold. Det er derfor vigtigt, at du netop kører med vinterdæk, når det er vinter.

Det særlige ved vinterdæk er, at de har en bedre evne til at bremse i vinterføre – altså lige så snart, at der er sne eller is på vejen. Kører du med sommerdæk om vinteren, vil du have en noget længere bremselængde end med vinterdæk.

For din egen og dine medtrafikanters skyld anbefales det derfor, at du får foretaget et hjulskifte, når vinteren nærmer sig. På den måde kører du nemlig med de optimale vinterdæk, der er tilpassede vejrforholdene.

 

Derfor skal du køre med sommerdæk om sommeren

Nu kan det måske være fristende at køre med vinterdæk hele året rundt. Dette er dog ikke en særlig god idé. Som med vinterdækkene, er sommerdæk også tilpassede efter sommerens vejrforhold. Det betyder, at dine sommerdæk har en kortere bremselængde end vinterdæk om sommeren.

Derudover er det også værd at nævne, at du slider mere på dine vinterdæk, når du kører med dem om sommeren. Det betyder, at du hurtigere skal have foretaget et hjulskifte, hvor der udskiftes med helt nye dæk.

Den mere fremskredne slitage på vinterdæk om sommeren påvirker også dit brændstofforbrug. Det kan derfor helt sikkert anbefales at køre med sommerdæk om sommeren og vinterdæk om vinteren.

 

Hvornår er der behov for dækskifte?

Der er flere situationer, hvor du kan nøjes med kun at udskifte dækket i stedet for at udskifte hele hjulet. Det kan være tilfældet, hvis du er punkteret. Er der ikke sket nogen skade på fælgen, kan det sagtens lade sig gøre kun at udføre et dækskifte.

Ved punktering kan du i nogle tilfælde nøjes med en reparation af dækket. Det er dog begrænset, hvor længe denne reparation holder. I nogle tilfælde kan det derfor være en fordel at vælge et dækskifte i stedet for en reparation.

Dækskifte kan også være, hvis der er sket andre former for skader på dækket, der mindsker sikkerheden. Der er derfor flere situationer, hvor det anbefales at køre på et værksted og få foretaget et dækskifte.

 

Priser på dækskifte og hjulskifte – kontakt os for at høre mere

Priserne på dækskifte og hjulskifte kan variere fra model til model. Du kan dog høre mere om vores priser på dækskifte og hjulskifte ved at kontakte et af vores værksteder. Vi giver gerne et prisoverslag for dækskifte og hjulskifte på din bil.