Lygtejustering for det bedste udsyn på vejen

Med justeringer af dine lygter, er du nemlig sikker på, at alle bilens lygter leve op til de lovmæssige krav. Det er dog ikke den eneste grund til at få foretaget en lygtejustering. Du vil også føle dig langt mere tryg i trafikken. Du kan nemlig meget nemmere ses af dine medtrafikanter i trafikken. Skal vi hjælpe dig med at få dine lygter justeret korrekt?

 

Føl dig mere sikker i trafikken – også i mørke og på ikke oplyste veje

På vores værksteder i Roskilde, Køge og Store Heddinge står vi klar til at hjælpe dig med lygtejustering. Vi har en masse erfaring inden for området og er bekendte med de krav, som dine lygter skal leve op til. Du kan derfor trygt overlade din lygtejustering til os.

I forbindelse med justering af lygter på din bil, gennemgår vi alle de udvendige lygter. Her undersøger vi kvaliteten, og om de lever op til de pågældende krav. Er der behov for udskiftning eller justering af lygter, sørger vi selvfølgelig for det. Det kan klares forholdsvis hurtigt på et af vores værksteder.

Har du brug for lygtejustering, kan du nemt og hurtigt booke tid her.

Se og bliv set i trafikken med den rette lygtejustering

Lygtejustering er yderst vigtigt, når det kommer til sikkerheden. Det gælder både din egen sikkerhed, men også dine medtrafikanters sikkerhed. Lygterne på din bil har flere forskellige formål. Først og fremmest skal de hjælpe med at oplyse vejen, så du kan se, hvor du kører, når det er mørkt.

Lygterne skal dog også lyse din bil op, så dine medtrafikanter kan se, at du også er på vejen. Fungerer dine baglygter for eksempel ikke, kan det være svært for en bagvedkørende at se, at du rent faktisk er der. Det kan resultere i et sammenstød, fordi bilisten for sent kan nå at reagere på, at du også kører på vejen.

Lygtejustering er derfor uhyre vigtigt både for din egen sikkerhed, men også for dine medtrafikanters sikkerhed. Lygtejustering er derfor helt sikkert noget, du skal prioritere.

 

Hold gerne selv øje med dine billygter

Når du kører bil, er det ikke altid, du måske har helt styr på, om dine lygter virker optimalt. Det er jo ikke alle lygter, du har lige meget opsyn med. Du vil typisk hurtigt opdage, hvis der er behov for justering af forlygter. Dem ser du i brug stor del af tiden – især i de mørke tider. Men hvad med dine andre billygter?

Det er nok ikke nær så ofte, at du får kigget dine bagerste lygter efter. Det kan derfor være svært at opdage, hvis de er defekte eller ikke virker optimalt.
Det anbefales, at du ca. en gang om ugen, går en tur rundt om din bil for at inspicere dine lygter. Det er en fordel at gøre det, når det er mørkt. Så kan du nemlig vurdere lysevnen bedst muligt. Du kan slå havariblinket til og gå en omgang om bilen. Her kan du hurtigt se, hvis der er nogle lygter, der trænger til en lygtejustering.

 

Lovmæssige krav til dine billygter

Der er visse krav, dine lygter skal leve op til rent lovmæssigt. Lever de ikke op til disse krav, kan det koste dig en bøde på 1.000 kroner. Det kan derfor helt sikkert anbefales, at du sørger for, at du har de nødvendige lygter, og at de er justeret korrekt.

Krav til lygter på bilen:

 • Nærlys: 2 stk. foran
  Krav: Nærlys skal lyse minimum 30 meter foran bilen
 • Fjernlys: 2 stk. foran
  Krav: Fjernlys skal lyse minimum 100 meter foran bilen
 • Parkeringslys: 2 stk. foran og 2 stk. bagved
  Krav: Parkeringslys skal kunne ses minimum 300 meter væk – gælder både foran og bagved
 • Baglygter: 2 stk. bagved
  Krav: Baglygter skal kunne ses minimum 300 meter væk
 • Bremselygter: 3 stk. bagved
  Krav: Bremselygter skal lyse mere op end baglygter
 • Baklys: 1 eller 2 stk. bagved
  Krav: Baklys skal lyse hvidt og lyse vejen op bagved
 • Tågelys: 2 stk. foran og 1 eller 2 stk. bagved
  Tågelys er ikke et krav. Foran skal de lyse hvidt, og bagved skal den eller de lyse rødt
 • Blinklys: 2 stk. foran, 2 stk. bagved og 2. stk. på siden
  Krav: På blinklys skal blinkefrekvensen være 60-120 blink i minuttet.
 • Nummerpladelys: 1 eller 2 stk. bagved
  Krav: Nummerpladelyset skal kunne lyse nummerpladen op, så den kan ses på 20 meters afstand.