1

Anhængertræk – har du brug for at spænde anhænger for bilen?

Et anhængertræk kan være den oplagte løsning. Her kan du spænde trailer, campingvogn, cykelstativ, barnevognsholder og meget andet bag på bilen. Det er dog ikke alle biler, der er født med et anhængertræk fra producentens side.

Står du med behovet for at få foretaget eftermontering af anhængertræk, er det noget, vi kan hjælpe med hos Gunner Due Biler. Her på siden kan du læse mere om, hvordan vi hjælper med anhængertrækmontering og gode råd til anhængertræk.

 

Få en professionel automekaniker til at foretage montering af anhængertræk

Vi står klar til at hjælpe dig, når der opstår et behov for et anhængertræk på bilen. Vi kan hjælpe med både at montere aftagelige anhængertræk og faste anhængertæk. Det er helt op til dig, hvilken løsning du foretrækker.

På vores tre værksteder har vi dygtige mekanikere, der har en masse erfaring med anhængertrækmontering. Vi kan derfor i en fart hjælpe dig med at få anhængertræk på bilen. Du slipper for at skulle bøvle med det selv. Derudover er du sikker på, at det bliver monteret sikkert og ordentligt.

Vil du booke tid til at få monteret anhængertræk, kan du gøre det online. Book tid hos et af vores værksteder i Køge, Roskilde eller Store Heddinge her.

1

Ikke alle biler kan få eftermonteret anhængertræk

Selvom du måske har et ønske om at få eftermonteret et anhængertræk, er det måske ikke muligt. Du skal være opmærksom på, at det ikke er alle biler, det er tilladt at montere et anhængertræk på.

Det er især ved de mindre biler, hvor det ikke er tilladt at eftermontere et anhængertræk. Det kan for eksempel være på grund af, at producenten ikke har angivet, hvor meget bilen kan trække. Er det ikke angivet, er det ikke muligt at eftermontere et anhængertræk.

Er du i tvivl om, om der er mulighed for anhængertrækmontering på din bil, er det muligt at slå op på internettet. På Færdselsstyrelsens hjemmeside kan du slå din bilmodel op. Her vil det være anført, om det er tilladt eller ej.

Du har også mulighed for at spørge os til råds. Vi kan hurtigt finde ud af, om det er tilladt at eftermontere anhængertræk på lige netop din bil.

 

1

Vælg det rigtige anhængertræk

Når du skal have monteret et anhængertræk på din bil, er der flere forskellige muligheder at vælge imellem. Først og fremmest kan du vælge imellem, om det skal være et anhængertræk, der sidder fast hele tiden, eller det skal være et aftageligt anhængertræk.

Fordelen ved et aftageligt anhængertræk er, at du kan tage det af, når du ikke skal bruge det. Det kan mindske risikoen for, at du bakker ind i noget. Det kan nemlig være svært at vurdere, hvor langt anhængertrækket rager ud fra bilen.

Et fastmonteret anhængertræk kan være en fordel, hvis du ofte kører med påhæng af den ene eller den anden art. På den måde skal du nemlig ikke forholde dig til, at det skal af og på.

Der er de samme anvendelsesmuligheder og sikkerhed, uanset om du vælger den ene frem for den anden type anhængertræk. Det er derfor en ren og skær smagssag, hvilken type anhængertræk du vælger.

En anden ting, du skal tage stilling til ved valg af anhængertræk, er, om det skal være med et 7-poletstik eller et 13-poletstik. Når du kører med påhæng eller lignende på dit anhængertræk, skal der sættes et stik i bilen. Dette stik sørger for, at eksempelvis lyset på traileren har den rigtige reaktion, når du træder på bremsen, blinker eller lignende.

Det er dette stik, der er forskelligt, når der er tale om et 7-poletstik og et 13-poletstik.

Før i tiden var det mest almindeligt med et 7-poletstik. Det har dog bevæget sig over mod, at et 13-poletstik er det mest normale. Det kan være en god idé at overveje, hvad der er den bedste løsning for dig. Skal du for eksempel ofte låne naboens trailer, der har et 7-poletstik, er det det, du skal gå efter.

Hvis du pludselig skal låne en trailer, der har et 13-poletstik, er det ikke verdens undergang. Du skal bare have en adapter. Du skal derfor ikke være bange for at vælge et anhængertræk med det forkerte stik. Det kan sagtens løses med en adapter, som ikke koster alverden.

 

Vær opmærksom på bestemte krav til anhængertrækmontering

Når du skal have monteret anhængertræk, er der forskellige krav, der træder i kræft, alt efter hvor gammel din bil er. Derudover bliver kravene også påvirket, alt efter om du selv vælger at montere anhængertrækket, eller du får et værksted til at gøre det for dig.

Først og fremmest er der bilens alder. Hvis din bil er mere end otte år gammel, er der krav om, at den skal til syn efter anhængertrækmontering.

Der er andre tidspunkter, hvor der også er krav om, at bilen skal synes efterfølgende. Ønsker du at montere et aftageligt anhængertræk på din bil, er der krav om, at bilen skal synes efterfølgende. Vælger du selv at montere anhængertrækket, skal bilen også synes efterfølgende.

Der er dog tidspunkter, hvor du kan undgå at skulle have bilen til syn ved eftermontering af anhængertræk. Der er dog visse krav, der i den forbindelse skal være opfyldt.

Disse krav er:

  • Eftermonteringen skal foretages af professionelle på et momsregistreret værksted.
  • Det skal være et fastmonteret anhængertræk og ikke et aftageligt anhængertræk.
  • Der skal være et øje monteret på bilen, der sikrer, at en wire kan sættes fast imellem anhænger og bil.
  • Værkstedet skal udfylde en blanket til Skat. Dette skal sikre, at din registreringsattest bliver anført med ”synsfri sammenkobling”.

 

Hvad koster det at få anhængertræk på bil?

Prisen for anhængertrækmontering kan variere. Det afhænger typisk af, hvilken bil du har. Derudover kan prisen på montering af anhængertræk også variere, alt efter hvilken type anhængertræk du ønsker.

Du er altid velkommen til at henvende dig til Gunner Due Biler for en pris på montering af anhængertræk på din bil.