Bremser din bil optimalt? Få foretaget et bremsetjek

Det er dem, der kan redde dig fra uventede situationer. Er dine bremser ikke vedligeholdt, kan det dog skabe yderst ubehagelige og uheldige situationer.

Det er uhyre vigtigt, at du vedligeholder dine bremser. Når du sender din bil til det årlige service, skal du være opmærksom på, at der kun vil blive foretaget en visuel gennemgang af dine bremser. De vil derfor ikke blive skilt ad og inspiceret. Det er typisk noget, du skal tilvælge udover det sædvanlige servicetjek. Det er dog et tilvalg, der altid kan betale sig.

 

Gør din sikkerhed til en prioritet med et bremsetjek hos Gunner Due Biler

Hos Gunner Due Biler tilbyder vi et bremsetjek, hvor vi nøje gennemgår dine bremser. Det betyder, at vi skiller dem ad og blandt andet sørger for at rense bremseklodser og bremseskiver. Derudover inspicerer vi bremserne for at kunne vurdere holdbarheden på dine bremser.

Ved at tage din bil ned på en af vores værksteder i Roskilde, Køge eller Store Heddinge, kan vi give et komplet bremsetjek. Med et komplet bremsetjek er du sikker på, at dine bremser fungerer optimalt, når du færdes ude i trafikken. Book tid til et bremsetjek hos Gunner Due Biler her.

 

Slitage på bremserne kan skyldes mange forskellige ting

Bremserne er selvfølgelig placeret i bunden af bilen, hvor de skal sørge for, at hjulene bremses, når der er behov for det. Det betyder, at der ofte er tæt kontakt med skidt og snavs fra vejen.
Alt dette skidt kan slide på dine bremser. Det kan blandt andet øge risikoen for rust og ødelagte delkomponenter i bremserne. Denne slitage kan medføre en nedsat bremseevne. Får du ikke taget hånd om problemet, kan det udvikle sig til, at bremserne svigter helt. Det er en ubehagelig situation, du ikke ønsker at havne i.

Med et bremsetjek kan du få renset alle delene i dine bremser. Det øger holdbarheden på dine bremser, og du vil ikke opleve en forringelse af bremseevnen.

 

Hvor lang er levetiden på en bils bremser?

Ingen bremser holder for evigt. Der kan dog være stor forskel på, hvor ofte dine bremser skal udskiftes. Der er derfor ikke et endegyldigt svar på, hvor lang en levetid dine bremser har.
Levetiden for dine bremser afhænger i høj grad af din kørestil. Det kan være i forhold til, om du ofte bremser hårdt eller blødt. Levetiden afhænger også af, hvor mange kilometer du kører. Jo flere kilometer du kører, jo mere bliver dine bremser udsat for skidt og slitage.

Derudover kan det også have en betydning, om du kører meget bykørsel, eller du hovedsageligt kører på motorvej. Du vil ofte bremse mere, når du kører i byen, hvilket er med til at slide på dine bremser. Kører du ofte med tungt læs, vil det også slide på bremserne, da der skal mere kraft til for at få sænket farten på bilen.

Alle disse faktorer er med til at påvirke levetiden på dine bremser. Det er derfor en god idé, at du regelmæssigt får foretaget et bremsetjek. På den måde er du sikker på, at dine bremser kan klare presset.

 

Sådan undersøger du, om det er nødvendigt med et bremsetjek

Du kan selv lave en hurtig undersøgelse af, om det kunne være nødvendigt med et bremsetjek. Der er nemlig flere indikationer, der kan være tegn på, at der er behov for et bremsetjek. Kan du nikke genkendende til en eller flere af nedenstående punkter, er det en indikation af, at dine bremser har brug for et tjek hos en mekaniker for at finde ud af, hvad den rette løsning er.

Hold øje med følgende:

  • Hængende bremser
  • Synkende bremsepedal
  • Rystende bremser ved bremsning
  • Skurrende lyd fra bremserne.