1

Stenslag og rudeskift – Få en rude, der er så god som ny

Du kan dog hurtigt og nemt få det fikset, så din bilrude fremstår så god som ny. På vores autoværksteder i Køge, Roskilde og Store Heddinge står vi klar til at reparere et stenslag på din forrude. Det kan vi enten gøre med en lokal reparation eller ved at udskifte ruden.

Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med reparation af stenslag og rudeskift her på siden. Du får også gode råd til, hvad du selv kan gøre for at mindske skaden i situationen, hvor du får et stenslag.

 

Reparation af stenslag eller udskiftning af rude? Vi hjælper med begge dele

Har du fået et stenslag på din forrude, kan vi tilbyde reparation af stenslag. Er der i stedet tale om en mere omfattende skade, kan vi selvfølgelig også foretage et rudeskift. Du kan altid komme ind på vores værksted, hvor vi tager et kig på din stenslagsskade. Vi kan hurtigt konstatere, om det er den ene eller anden løsning, du har behov for.

I mange tilfælde kan du nøjes med en reparation af stenslaget. Vi reparerer stenslaget med lim, så skaden ikke udvikler sig. Vi har en masse erfaring med reparation af stenslag. Vi kan derfor hjælpe dig med en kvalitetsløsning, der holder.

Er der tale om en forsikringssag, kan det ofte gøres gratis eller med en lav selvrisiko, når du skal have repareret et stenslag. Vil du slippe for, at skaden udvikler sig, kan det derfor helt sikkert betale sig at lade os kigge på skaden på et af vores værksteder.

Er stenslaget større end en to-krone, eller er der også revner i forruden, er der behov for et rudeskift. På vores værksteder står vi også klar til at hjælpe dig med det. Rudeskift er også noget, vi har en masse erfaring med ved forskellige biltyper og bilmærker. Vi benytter kun originale dele. Du får derfor en helt ny rude, der passer perfekt til lige netop din bil.

Skal vi hjælpe dig med reparation af stenslag eller rudeskift? Book tid hos en af vores værksteder i Køge, Roskilde eller Store Heddinge her.

 

Hvornår skal stenslag repareres?

Når du får et stenslag, er der mange, der tror, at det ikke er nødvendigt at få repareret. Det virker måske som en meget lille og ubetydelig skade. Selv et lille stenslag kan dog udvikle sig til en større skade, hvis der ikke bliver foretaget de rette foranstaltninger.

Ignorerer du et stenslag på din forrude, kan det med tiden udvikle sig til, at der slår revner i forruden. Opstår der revner, skal du have foretaget et rudeskift. Det er den dyreste løsning, som du kunne have undgået, hvis du havde repareret stenslaget. Det er derfor altid en god idé at tage både store og små stenslag seriøst og få dem repareret hurtigst muligt.

 

Små nødløsninger, der kan mindske omfanget af skaden

Når du får et stenslag, er der flere ting, du selv kan gøre for at mindske, at skaden udvikler sig yderligere. Det er små nødløsninger, du kan benytte dig af, indtil du får bilen på et værksted, hvor der kan foretages en reparation.
Når du får et stenslag, er det vigtigt, at du får dækket hullet til. Selvom du har fået et forholdsvis lille stenslag, kan der nå at samle sig en masse skidt, inden du kommer frem til et værksted. Er der for meget skidt til stede, vil limen ikke kunne tage ordentligt fat. En reparation af stenslag vil derfor ikke være tilstrækkelig til at standse yderligere skade på forruden.

Der er flere måder, du kan dække hullet fra stenslaget til på. Der findes smarte former for rudeplastre, der netop er en nødløsning, når du har fået et stenslag i forruden. Det er derfor rigtig godt at have liggende i bilen. Derudover kan du også bruge andre former for plastre eller lignende for at sikre, at der ikke kommer skidt og snavs ind i stenslaget.
Det er små nødløsninger som disse, der kan gøre en stor forskel for, at din forrude ikke bliver yderlige skadet.

 

Reparation af stenslag vs. rudeskift – hvad er den optimale løsning?

Det er forskelligt fra situation til situation, om du kan nøjes med en reparation af stenslaget, eller der skal et rudeskift til. Fylder stenslaget mindre end en to-krone, og er der ingen revner fra stenslaget, kan du oftest nøjes med at få repareret stenslaget med lim.
Er stenslaget større end en tokrone, eller er der revner fra stenslaget, er det nødvendigt med et rudeskift. Benytter du dig ikke af et rudeskift i disse situationer, er der risiko for, at forruden revner helt og flækker.

Når du vælger et rudeskift, vil du få en splinterny rude til din bil. Der vil ikke være nogen former for spor efter reparation eller udskiftning. Vælger du en reparation af stenslag, vil man stadig kunne ane, at der har været et stenslag. Reparation af stenslag er dog den billigste løsning, som i langt de fleste tilfælde afholder forruden fra at revne.