Har du brug for nye dæk, dækskifte eller dækhotel?

De har nemlig rigtig meget med sikkerheden at gøre. Det er derfor vigtigt, at du husker at skifte fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt, når årstiderne skifter. Lige så vigtigt er det dog, at du får efterset dine dæk. Der er nemlig nogle krav, de skal leve op til. Gør de ikke det, er der behov for nye dæk.

Bliv klogere på dæk og dækskifte hos Gunner Due Biler. Vi står klar til at hjælpe dig med alt inden for dæk til din bil.

 

Få en autoriseret mekaniker til at foretage dækskifte

Når det er blevet tid til at få foretaget et dækskifte, er det en fordel at lade en professionel gøre det. Ved at overlade dækskiftet til en professionel, er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Der er flere faldgruber i forbindelse med et dækskifte, hvis du udfører det selv.
Når du overlader dækskiftet til os, sikrer du dig, at det bliver foretaget rigtigt. Vi sørger for, at din bil bliver testet efter dækskiftet. Her sikrer vi os, at alt sidder, som det skal, og at din bil kører optimalt med de nye dæk.

Vi har en masse erfaring med dækskifte på vores værksteder i Køge, Roskilde og Store Heddinge. Vi står derfor klar til at tage imod din bil, når der er behov for et dækskifte.

Book dækhotel her

Hvor gamle må dæk være?

Der er ikke som sådan en udløbsdato på dæk. Ofte kan dæk holde i rigtig mange år. Når du skal have skiftet dine dæk, kan du derfor ikke gå efter alderen på dækkene. Der er andre tegn, du skal kigge efter for at vurdere, om det er ved at være tid til at skifte dine dæk ud.
Dækmønsteret er vigtigt for dine dæk. Det er nemlig dækmønsteret, der er med til at give et godt vejgreb imellem dæk og vej. Er der et dårligt vejgreb, betyder det, at du får en længere bremselængde og dermed sværere ved at bremse bilen i tide.

Ifølge loven skal dine dæk have et dækmønster på minimum 1,6 millimeter. Dette er dog absolut minimum. Hos Gunner Due Biler anbefaler vi, at dine dæk ikke får et dækmønster, der er mindre end 3 millimeter, inden du udskifter dem. Det øger din sikkerhed markant, at du vælger et minimumsdækmønster på 3 millimeter frem for 1,6 millimeter.

Det er dog ikke kun dækmønsteret, du skal holde øje med, når det muligvis er ved at være tid til at udskifte dækkene. Selve gummiets tilstand er også vigtigt at tage højde for. Er der synlige skader på gummiet, eller begynder det at være mørt, anbefales det at få skiftet dækkene.

Det kan være svært at se med det blotte øje, om dine dæk trænger til en udskiftning. Du er derfor altid velkommen til at komme forbi et af vores værksteder. Vi kan hurtigt vurdere, om du kan køre på dem lidt endnu, eller det er tid til at udskifte dækkene.

 

Hvilke dæk passer til min bil?

Der findes et hav af forskellige dæk fra alverdens dækproducenter. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke dæk der passer til din bil. Når du skal finde nye dæk, skal du tage højde for, hvilket bilmærke du har, og hvilken bilmodel der er tale om. Derudover skal dækkene selvfølgelig have den rette størrelse.
Er du i tvivl om, hvilken størrelse dine dæk skal have, kan du finde det i instruktionsbogen til din bil.

Der findes flere forskellige platforme, hvor du kan indtaste dit bilmærke og -model. Her kan du få et overblik over, hvilke dæk der passer til din bil. Dette er dog oftest vejledende.
Vil du være sikker på, at du finder de helt rigtige dæk, kan vi hjælpe dig hos Gunner Due Biler. Du kan altid komme ind på et af vores værksteder, hvor vi kan komme med råd og vejledning til valg af dæk.

1

Vælg dæk, der passer til årstiden

Der er en grund til, at der både findes sommerdæk og vinterdæk. De er hver især tilpasset til de forskellige forhold, som årstiderne byder på. Der findes selvfølgelig også helårsdæk.
Helårsdæk er på en måde en kombination af sommerdæk og vinterdæk. Du kan se det som allround dæk. Et helårsdæk vil og kan ikke brillere på de fordelagtige egenskaber ved sommerdæk og vinterdæk. Det vil i stedet være nogenlunde.

Vil du have den bedste sikkerhed, anbefales det, at du skifter imellem sommer- og vinterdæk efter årstiden. Hos Gunner Due Biler kan vi hjælpe dig med at vælge de rigtige sommer- og vinterdæk. Vi står selvfølgelig også klar, når det er ved at være tid til dækskiftet.

Hvornår skal jeg skifte imellem vinterdæk og sommerdæk?

Der er nogle guidelines, du kan benytte dig af, når du skal skifte imellem sommerdæk og vinterdæk. Det er typisk om foråret og efteråret, du skifter dine dæk. Det er derfor inden, at sommeren og vinteren rigtigt rammer, at du får mest ud af at skifte dine dæk.

Du skal køre med sommerdæk, når foråret begynder at nærme sig. Når temperaturen begynder at snige sig op over de 7 grader, kan du med fordel skifte dine vinterdæk ud med sommerdæk.
Når efteråret begynder at indfinde sig, er det ved at være tid til at skifte til vinterdæk. Når du kan mærke, at det bliver mere fugtigt i vejret, og temperaturen sniger sig ned omkring de 7 grader, skal du skifte dine sommerdæk ud med vinterdæk.