1

4-hjulsudmåling/sporing

Det er vigtigt, at bilens styretøj er korrekt indstillet – både af hensyn til økonomi og sikkerhed. En forkert sporing giver nemlig mere slid på dækkene, højere brændstofforbrug og ringere køreegenskaber.

 

Hvorfor opstår der et behov for 4-hjulsudmåling?

Har din bil har en tendens til at trække ud til siden eller svært ved at rette op af sig selv?

Sporingen ryger, når man f.eks. rammer en høj kantsten under parkering, kører for hurtigt over et vejpump eller hul i vejen. Føles det bagefter, som om bilen trækker til siden af sig selv eller rattet ikke svinger tilbage efter sving, så er skaden sket. Slidtage og slør i styretøjsforbindelser kan også påvirker hjulindstillinger.

 

Overvej en 4-hjulsudmåling/sporing hvis du oplever følgende:

  • Bilen trækker til højre eller venstre ved kørsel ligeud
  • Bilens dæk slides forskelligt på yder- og indersiden
  • Bilens styring virker uregelmæssig eller ustabil
  • Bilen retter ikke op af sig selv, når du har drejet.

 

Hvad er en 4-hjulsudmåling?

Ved en 4-hjulsudmåling/sporing tjekker vi, om bilens hjul/styretøj har de korrekte indstillinger i forhold til bilproducentens specifikationer. Hvis indstillingerne ikke er korrekte, kræver det en justering, så styretøjet sporer rigtigt igen.

En korrekt og komplet udmåling af bilens hjulgeometri kræver det helt rigtige udstyr og viden. Gunner Due Biler har derfor den nyeste teknologi inden for sporingsapparater og sørger for løbende uddannelse af vores teknikere.