Nem-ID indføres til køb af bil

Bilkøbet kan nu klares helt uden papirer hjemme fra sofaen. Biltorvet A/S tilbyder, at bilkøbere kan underskrive købet af deres nye bil med digital signatur. Det kan gøres direkte fra Biltorvet A/S’ bilsælgerprogram AutoDesktop.

Nu kan kommende bilkøbere få deres brugte eller nye bil helt papirløst. Biltorvet A/S er nemlig klar med digital signatur i bilsælgerprogrammet AutoDesktop. Det betyder at bilkøberne kan underskrive slutsedlen med Nem ID.

”Digital signatur i AutoDesktop er en stor ting, som vi ser frem til at tilbyde vores kunder. Ikke alene sparer det tid og papir, det øger også sikkerheden. Mange synes, at det er besværligt med alt det papir, der skal underskrives og opbevares fysisk – men med digital signatur kan man i stedet opbevare alle dokumenterne elektronisk og kunden underskrive dokumenter derhjemme på deres PC, telefon eller tablet”, siger Peter Larsen, COO, chef for forretningsdrift i Biltorvet A/S.

Det er ikke kun slutsedler, som nu kan underskrives digitalt. Også serviceaftaler, lejekontrakter og andre dokumenter vil i fremtiden kunne klares med NemID. Endda hjemme fra sofaen.

Digital rød tråd
”Nu hvor digital signering af alle dokumenter kan klares, behøver kunden slet ikke være til stede i butikken i forbindelse med et bilkøb, men kan ordne det hele i ro og mag fra sin egen pc. Det sker ved, at alle papirer kan sendes til kunden, der så underskriver dem digitalt. Det sparer en masse tid og papirarbejde,” fremhæver Peter Larsen.

Den umiddelbare fordel er, at en handel kan foregå helt i overensstemmelse med GDPR, fordi der ikke på noget tidspunkt er nogen løse papirer, som kan ligge frit fremme eller blive væk.

”Hos Biltorvet A/S glæder vi os over denne store nyhed, som i den grad skaber en fin rød tråd mellem den digitale udvikling, vi oplever ude hos forhandlerne og Biltorvets strategi om at hjælpe vores samarbejdspartnere med at få medvind i digitaliseringen. Det gør vi ved fortsat at levere smarte digitale værktøjer, som kan gøre hverdagen lettere for både bilsælgere og bilkunder -  blandt andet med digital signatur i AutoDesktop,” siger Peter Larsen.

Sådan virker det:

I dag underskrives mange dokumenter ude hos bilforhandlerne på papir med kuglepen, hvilket i de fleste tilfælde kræver, at kunden er fysisk tilstede. Med den nye digitale løsning bliver det muligt for forhandleren at uploade og sende relevante dokumenter direkte til kunden elektronisk fra AutoDesktop.

Kunden modtager efterfølgende en mail, hvor han eller hun kan underskrive det tilsendte dokument med NemID. Når dokumenterne er underskrevet, modtager forhandleren dokumenterne retur og handlen kan efterfølgende faktureres.