Dæk - Gunner Due Biler

Har du brug for nye dæk eller et dækskifte?

De har nemlig rigtig meget med sikkerheden at gøre. Det er derfor vigtigt, at du husker at skifte fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt, når årstiderne skifter. Lige så vigtigt er det dog, at du får efterset dine dæk. Der er nemlig nogle krav, de skal leve op til. Gør de ikke det, er der behov for nye dæk.

Bliv klogere på dæk og dækskifte hos Gunner Due Biler. Vi står klar til at hjælpe dig med alt inden for dæk til din bil.

Få en autoriseret mekaniker til at foretage dækskifte

Når det er blevet tid til at få foretaget et dækskifte, er det en fordel at lade en professionel gøre det. Ved at overlade dækskiftet til en professionel, er du sikker på, at det bliver gjort ordentligt. Der er flere faldgruber i forbindelse med et dækskifte, hvis du udfører det selv.
Når du overlader dækskiftet til os, sikrer du dig, at det bliver foretaget rigtigt. Vi sørger for, at din bil bliver testet efter dækskiftet. Her sikrer vi os, at alt sidder, som det skal, og at din bil kører optimalt med de nye dæk.

Vi har en masse erfaring med dækskifte på vores værksteder i Køge, Roskilde og Store Heddinge. Vi står derfor klar til at tage imod din bil, når der er behov for et dækskifte.

Stort udvalg af dæk hos Gunner Due Biler

Skal du have nye dæk, står vi også til rådighed hos Gunner Due Biler. Vi har et stort udvalg af dæk til forskellige bilmærker og -modeller. Har vi ikke de nødvendige dæk på lager, kan vi skaffe dem. På den måde får du de optimale dæk, der passer perfekt til din bil.
Skal vi hjælpe dig med dækskifte eller nye dæk, kan du booke tid på et af vores værksteder her.

Hvor gamle må dæk være?

Der er ikke som sådan en udløbsdato på dæk. Ofte kan dæk holde i rigtig mange år. Når du skal have skiftet dine dæk, kan du derfor ikke gå efter alderen på dækkene. Der er andre tegn, du skal kigge efter for at vurdere, om det er ved at være tid til at skifte dine dæk ud.
Dækmønsteret er vigtigt for dine dæk. Det er nemlig dækmønsteret, der er med til at give et godt vejgreb imellem dæk og vej. Er der et dårligt vejgreb, betyder det, at du får en længere bremselængde og dermed sværere ved at bremse bilen i tide.

Ifølge loven skal dine dæk have et dækmønster på minimum 1,6 millimeter. Dette er dog absolut minimum. Hos Gunner Due Biler anbefaler vi, at dine dæk ikke får et dækmønster, der er mindre end 3 millimeter, inden du udskifter dem. Det øger din sikkerhed markant, at du vælger et minimumsdækmønster på 3 millimeter frem for 1,6 millimeter.

Det er dog ikke kun dækmønsteret, du skal holde øje med, når det muligvis er ved at være tid til at udskifte dækkene. Selve gummiets tilstand er også vigtigt at tage højde for. Er der synlige skader på gummiet, eller begynder det at være mørt, anbefales det at få skiftet dækkene.

Det kan være svært at se med det blotte øje, om dine dæk trænger til en udskiftning. Du er derfor altid velkommen til at komme forbi et af vores værksteder. Vi kan hurtigt vurdere, om du kan køre på dem lidt endnu, eller det er tid til at udskifte dækkene.

Hvilke dæk passer til min bil?

Der findes et hav af forskellige dæk fra alverdens dækproducenter. Det kan derfor være svært at finde ud af, hvilke dæk der passer til din bil. Når du skal finde nye dæk, skal du tage højde for, hvilket bilmærke du har, og hvilken bilmodel der er tale om. Derudover skal dækkene selvfølgelig have den rette størrelse.
Er du i tvivl om, hvilken størrelse dine dæk skal have, kan du finde det i instruktionsbogen til din bil.

Der findes flere forskellige platforme, hvor du kan indtaste dit bilmærke og -model. Her kan du få et overblik over, hvilke dæk der passer til din bil. Dette er dog oftest vejledende.
Vil du være sikker på, at du finder de helt rigtige dæk, kan vi hjælpe dig hos Gunner Due Biler. Du kan altid komme ind på et af vores værksteder, hvor vi kan komme med råd og vejledning til valg af dæk.

04 daek2

Vælg dæk, der passer til årstiden

Der er en grund til, at der både findes sommerdæk og vinterdæk. De er hver især tilpasset til de forskellige forhold, som årstiderne byder på. Der findes selvfølgelig også helårsdæk.
Helårsdæk er på en måde en kombination af sommerdæk og vinterdæk. Du kan se det som allround dæk. Et helårsdæk vil og kan ikke brillere på de fordelagtige egenskaber ved sommerdæk og vinterdæk. Det vil i stedet være nogenlunde.

Vil du have den bedste sikkerhed, anbefales det, at du skifter imellem sommer- og vinterdæk efter årstiden. Hos Gunner Due Biler kan vi hjælpe dig med at vælge de rigtige sommer- og vinterdæk. Vi står selvfølgelig også klar, når det er ved at være tid til dækskiftet.

Hvornår skal jeg skifte imellem vinterdæk og sommerdæk?

Der er nogle guidelines, du kan benytte dig af, når du skal skifte imellem sommerdæk og vinterdæk. Det er typisk om foråret og efteråret, du skifter dine dæk. Det er derfor inden, at sommeren og vinteren rigtigt rammer, at du får mest ud af at skifte dine dæk.

Du skal køre med sommerdæk, når foråret begynder at nærme sig. Når temperaturen begynder at snige sig op over de 7 grader, kan du med fordel skifte dine vinterdæk ud med sommerdæk.
Når efteråret begynder at indfinde sig, er det ved at være tid til at skifte til vinterdæk. Når du kan mærke, at det bliver mere fugtigt i vejret, og temperaturen sniger sig ned omkring de 7 grader, skal du skifte dine sommerdæk ud med vinterdæk.

04 daek3

Værkstedsydelser

Lad os hjælpe med nye dæk og dækskifte

Hos Gunner Due Biler står vi klar til at hjælpe dig med dæk til alle bilmodeller. Vi kan både hjælpe med nye dæk og dækskifte fra vinterdæk til sommerdæk og omvendt. Vi står klar med gode råd, hvis du er i tvivl om valg af dæk. Book tid til dækskifte her.

Skal du på ferie i udlandet? Sørg for, at dine dæk overholder reglerne

I Danmark har vi ikke særlige regler i forhold til vinterdæk. Det er mere en anbefaling i stedet for en egentlig lov. Det er dog ikke nødvendigvis det samme i udlandet. Skal du køre på skiferie eller til udlandet i forbindelse med andre anledninger, skal du være opmærksom på, at der er visse krav, som dine dæk skal leve op til.

Vi giver dig her et overblik over reglerne for vinterdæk i andre nærliggende lande.

Norge:

 • Vinterdæk: Et krav, når vejret tilsiger det
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 3 millimeter
 • Pigdæk: Tilladt fra 1/11 til første søndag efter påske
 • Snekæder: Et krav at medbringe, når bilen har en totalvægt på mere end 3.500 kg.

Sverige:

 • Vinterdæk: Et krav fra 1/12 til 31/3, når vejret tilsiger det
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 3 millimeter
 • Pigdæk og snekæder: Tilladt fra 1/10 til 15/4, hvis der er sne og is på vejen.

Finland:

 • Vinterdæk: Et krav fra 1/12 til 1/3
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 3 millimeter
 • Pigdæk: Tilladt fra 1/11 til første søndag efter påske
 • Snekæder: Tilladt, hvis de ikke ødelægger vejene.

Tyskland:

 • Vinterdæk(/helårsdæk): Et krav, når vejret tilsiger det
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 4 millimeter
 • Vær opmærksom på krav til produktionsdato, mærker og symboler
 • Pigdæk: Ikke tilladt
 • Snekæder: Tilladt, hvis vejret tilsiger det. Dog med en maksimumhastighed på 50 km/t.

Schweiz:

 • Vinterdæk: Ikke et krav, men du må ikke hindre trafikken, hvis du ikke har vinterdæk
 • Pigdæk: Tilladt fra 1/11 til 30/4, hvis bilen har et pigdæk-mærke
 • Maksimumhastighed med pigdæk: 80 km/t
 • Snekæder: Et krav, når der skiltes med det.

Østrig:

 • Vinterdæk: Et krav fra 1/11 til 15/4, når vejret tilsiger det
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 4 millimeter
 • Pigdæk: Tilladt fra 1/10 til 31/5 for køretøjer med en totalvægt under 3.500 kg, hvis bilen har et pigdæk-mærke
 • Snekæder: Tilladt.

Frankrig:

 • Vinterdæk: Ikke et krav, men anbefales, når vejret tilsiger det
 • Minimumsdækmønster på vinterdæk: 3,5 millimeter
 • Pigdæk: Tilladt fra lørdagen før 1/11 til den sidste søndag i marts på biler med en totalvægt under 3.500 kg
 • Maksimumhastighed med pigdæk: 80 km/t
 • Snekæder: Et krav, når der skiltes med det
 • Maksimumhastighed med snekæder: 50 km/t.

Italien:

 • Vinterdæk: Et krav, når der skiltes med det
 • Pigdæk: Tilladt fra 15/10 til 15/3 for køretøjer med en totalvægt under 3.500 kg
 • Maksimumhastighed med pigdæk: 90 km/t på landevej og 120 km/t på motorvej
 • Snekæder: Ved skiltning om snekæder er både snekæder og vinterdæk acceptabelt
 • Maksimumhastighed med snekæder: 50 km/t.

Tilmeld nyhedsbrev

... og modtaget aktuelle tilbud og nyheder pr. e-mail.

Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Autoriseret forhandler af

Køge

Opel - Mazda - Suzuki

Tangmosevej 105
4600 Køge

Tlf. 56 65 34 00
CVR. 24257886

Roskilde

Ford

Københavnsvej 148
4000 Roskilde

Tlf. 46 75 69 00
CVR. 13352291

Store Heddinge

Opel - Suzuki

Frøslevvej 38
4660 St. Heddinge

Tlf. 56 51 05 00
CVR. 24257886

Slagelse

Opel - Citröen

Ndr. Ringgade 1
4200 Slagelse

Tlf. 58 52 66 88
CVR. 40633332

Webbureau ITTP