Ny Swift Sport - Sådan!

201

Siden den første Swift Sport generation blev introduceret i 2006, har den haft en helt særlig rolle i modelprogrammet.  Den nye model er en gennemført "drivers car", der leverer sportspræstationer og et look, der på alle leder og kanter matcher bilens skarphed. 

Swift Sport front og rear

Den nye Sport model har gennemgået et fuldstændigt re-design og fremstår nu som en ”Hot-Hatch”, der opfylder tidens krav til en kompakt og komfortabel bil, der også kan bruges i det daglige. Men tag ikke fejl - den går absolut ikke på kompromis med køreglæden. 

80 kg lettere og markant hurtigere

Swift Sport drives frem af Suzukis 4-cylindrede 1,4 Boosterjet turbo-motor, der yder 140 hk og har et drejningsmoment på hele 230 Nm (i området 2.500 – 3.500 omdr./min.). Den er blevet 80 kg lettere end sin forgænger, hviklet giver den et vægt/kraft forhold på kun 4,2 kg pr. Nm. Det kan altså godt give lidt sommerfugle i racermaven, når du skyder den af fra 0 til 100 km/t på 8,1 sek. og rammer tophastigheden på 210 km/t.

Swift Sport 450PX

Gearet med med lækker teknik

Swift Sport er udviklet på Suzukis nye Heartect platform. Det betyder på godt dansk, at den er skabt på lækker teknik og sammenlignet med de almindelige Swift modeller har Swift Sport modellen blandt andet:

 • Kraftigere undervogn med fx Monroe dæmpere og nye stabilisatorer for bedre stabilitet og vejgreb.
 • 6-trins gearkasse med korte og direkte skift.
 • Kraftigere bremsesystem.
 • Ny opsætning af styretøjet for en mere direkte respons.
 • Sport udstødning med dobbelte afgangsrør.
Swift Sport front og hjul

Design gjort af drengedrømme

Den nye Swift Sport ser præcis lige så potent ud, som den er. De 17" alufælge er nærmest flabet designet. Den nye kølergrill viser virkelig tænder på fronten, som er gjort længere og mere agressiv. En ny kofanger med skarpere linjer og cool carbon-look forbinder frontskørtet med sideskørt og hækskørt i en strømlinet fartudtryk. Og den lakerede tagspoiler og dobbelte udstødning er med til at fuldende designet. 

Glid ind i den fedeste kabine

Selv indendøre er der arbejdet på, at du skal få en fed oplevelse med både stilfulde og sportslige elementer. Du skal selvfølgelig sidde super godt og have fuld kontrol over bilen. Og så gør det jo ikke noget at det hele bare spiller godt sammen i en kabine, som bl.a. byder på:

 • Nye bucket-sæder med ekstra støtte, røde detaljer og Sport logo.
 • Sport læderrat med røde syninger.
 • Sportspedaler i aluminium.
 • Røde detaljer i instrumenthuset, instrumentpanelet, dørsiderne og ved gearstangen.
Swift Sport interiour

Udstyrlig fed

Som Swift seriens topmodel kommer Swift Sport selvfølgelig drønende med en komplet udstyrsliste, der bl.a. tæller:

 • Nødbremsesystem med laser og kamera for både bil- og fodgængergenkendelse samt vognbaneassistent og slingreadvarsel.
 • Aktiv fartpilot med hastighedsbegrænser.
 • Full-LED lygteføring (nær-, fjern-, køre- og baglygter) med automatisk op- og nedblænding.
 • Nøglefri betjening med tryk-knap start.
 • Klimaanlæg.
 • Multimediecenter med 7” skærm, DAB+ radio, Bluetooth, bakkamera og navigation.
 • 4F infodisplay, spejle med varme og fold-ind funktion, teleskopjustering af læderrattet, el-ruder for og bag med mere.

Kommer til sommer

Hvad Swift Sport præcist kommer til at koste, kan vi ikke afsløre endnu. Men vi satser på en skarp introduktionspris på ca. 230.000 kroner inkl. levering, når den lander i løbet af august/september måned. Kan du heller ikke vente så længe? Så tilmeld dig vores Swift Sport nyhedsbrev, og få mere at vide, efterhånden som vi nærmer os. Indtil da kan du hygge dig med den omtale, der har været i pressen. De danske motorjournalister har prøvekørt den nye Swift Sport på de snoede veje omkring Marbella i Spanien. Og de er ret køreglade! Se mere her:

Biltesteren.dk
Motorsiden.dk
Blogombiler.dk
Bilmagasinet.dk
FDM Motor.dk
Bil service

     Service i topklasse     Bestil tid på værkstedet

Spørgsmål

       Har du spørgsmål?        Lad os ringe dig op

find

Find vores afdeling i Køge, Roskilde & St. Heddinge

Følg os på Facebook