usedcars 30oct

Købsguide - Blog

Vi plejer både kunder og biler.

Informationer og gode råd om vedligeholdelse af din bil eller køb af bil.

Hos Gunner Due Biler ved vi, at der er mange spørgsmål forbundet med at købe en bil. Vi oplever ofte kunder, der er i tvivl om hvorvidt en ny eller brugt bil er det rette køb for netop dem. Derudover har vi mange kunder, der gerne vil have informationer om, hvordan de bedst vedligeholder deres bil, når den først er købt.

Find svar på dine spørgsmål her på siden.
Som din bilforhandler og dit værksted vil vi gerne sikre, at du føler dig velinformeret og i gode hænder hos os. Derfor vil vi gerne dele vores viden med dig her på siden og give dig nogle gode råd med på vejen. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål, du ikke kan finde svar på her på siden.

Vinteren er hård ved din bil | 01.11.16

Kulde er i sig selv ikke et problem for nyere biler, men nedbør er derimod ikke sagen for motoriserede køretøjer lavet af metal. Uanset om det regner, hagler eller sner, er vandet en trussel mod bilen, fordi jernet i bilen ruster, når det bliver vådt. Samtidig saltes og gruses vejene om vinteren, og dette grus og salt har det med at sætte sig alle vegne på bilen. Når salt og grus sætter sig fast på bilen, skaber det ekstra grobund for rustangreb, fordi de berørte områder næsten konstant vil være våde.

Få tjekket din undervogn
Især undervognen og bilens bremser bliver beskadigede af det våde vintervejr i Danmark. Undervognen bør derfor rustbehandles med jævne mellemrum, fordi det forebygger rustangrebene. Besøg din mekaniker inden vinteren sætter ind, for at få tjekket om undervognen bør rustbehandles. Endvidere er det en god ide at forsøge at holde bilen så ren og tør som muligt i løbet af vinteren. Har man mulighed for at sætte bilen i garage, når den ikke bruges, er det en stor fordel.

Det er samtidig godt at vaske bilen jævnligt henover vinteren, så salt og grus vaskes af. Desuden bør bilen tørres grundigt af efter vasken. Imidlertid er vask af undervognen med højtryksspuling ikke så godt, fordi vandet ved højt tryk kan fjerne rustbeskyttelsen. Forsøg derfor hellere selv at vaske undervognen mere skånsomt, så godt det nu kan lade sig gøre.

Andre skader end rust kan opstå som følge af det hårde vejr. Bilens lak kan blive ridset af is, lygterne kan blive beskadigede af stenslag og is, og undertiden kan det også gå ud over frontruden, nummerpladelyset og flere andre af bilens dele. Det er derfor ofte nødvendigt at besøge mekanikeren igen, når vinteren slutter, for at få tjekket hvad der eventuelt skal repareres eller udskiftes.

Sådan behandler du rust på din bil | 24.05.16

Rust opstår ved en kemisk reaktion mellem jern og ilt. Ilt fra luften er dog ikke noget problem, men ilt fra vand går i forbindelse med jern og danner rust. Biler er derfor særligt udsatte for rustdannelse, fordi de opholder sig ude i al slags vejr. I tørre egne på kloden ruster bilerne ikke, men i et fugtigt klima som det danske er biler meget udsatte for rustangreb.

Den bedste måde at håndtere problemer med rust på biler, er at forebygge. Når bilen ikke bruges, bør den om muligt holde i garage, da dette hjælper meget. Vaskes bilen jævnligt og tørres efterfølgende af, vil eksempelvis sneklatter ikke blive siddende, hvilket også afhjælper problemet. Desuden er det vigtigt, at bilen er blevet ordentligt behandlet med et rustbeskyttende middel.

Rustbehandling hos mekanikeren
Er bilen begyndt at ruste, er det ikke umiddelbart nogen katastrofe. Du kan selv udbedre mindre rustangreb, og det er vigtigt, at du gør det, da metallet ellers vil blive skrøbeligt og simpelthen skalle af i flager. Opdager du rust på din bil, skal du hurtigst muligt have fjernet rusten. Du kan bruge en stålbørste til at børste rusten af, men det skal gøres forsigtigt. Derefter behandles området med et rustbeskyttende middel, og til sidst males det reparerede område.


Følger du ovennævnte råd, dels for at forebygge rustangreb, dels for at udbedre rustskader hurtigt, vil din bil kunne holdes stort set fri for rust. Imidlertid er der områder på bilen, som er vanskelige at tjekke, rengøre og vedligeholde, især undervognen. Det er derfor en god ide med mellerum at besøge mekanikeren for at få tjekket undervognen og derpå få mekanikeren til at rustbehandle. Forebyggelse af rustangreb og reparation af rustskader hører med til almindelig vedligeholdelse af en bil. Medmindre man bor i en ørken.

Sådan forbereder du din bil til syn | 17.05.16

Bilens vitale dele som fx styretøj, bremser og lygter skal fungere, og må ikke være udsat for rust, da det kan påvirke sikkerheden. Bedst er det at sende bilen til mekanikeren, som giver bilen et grundigt tjek og udbedrer eventuelle skader, inden bilen skal til syn. På den måde undgår du problemer.

Der er dog noget du selv kan gøre, inden du sender bilen videre til syn. Det første du kan gøre er at vaske bilen, især undervogn og skærmkasser, fordi synsfolkene skal kunne tjekke disse steder for rust. Desuden skal du fjerne eventuelle sugekopper og klistermærker fra især frontruden. Har du eftermonteret noget på bilen, måske tågelygter, skal du sikre dig, at de virker. Bilen bliver ikke godkendt, hvis der er dele, der ikke fungerer. Dernæst gennemgås nu selv bilen.

Tjekliste til selv-syn
Vinduesviskerne skal virke, udskift viskerbladene om nødvendigt. Tjek alle funktioner på bilen, gerne med hjælp fra en anden person: Alle lygter skal virke, også blinklys, baklys, katastrofeblink og bremselys. Dyt i hornet. Tjek dækkene: Er der minimum 16 mm dybde i dækmønsteret på alle fire dæk? Hvad med reservehjulet? Hiv i samtlige bilens rulleseler for at sikre dig, at de blokerer, som de skal. Kør en tur i bilen, brems ret hårdt og drej ret skarpt: Trækker bilen til siden ved opbremsning? Er der slør i rattet? Høres der mislyde? Træk håndbremsen på en stejl bakke.

Med din liste tager du til mekanikeren og fortæller ham, at disse ting skal udbedre. Måske er der flere ting, du har overset. Men din indsats betyder sandsynligvis, at du sparer nogle penge hos mekanikeren, fordi du selv har opdaget fejlene forud. Desuden er der nu meget lille risiko for, at mekanikeren skulle overse noget. Dermed er du næsten sikker på at få bilen godkendt til synet.
Giv selv din bil et tjek | 10.05.16

Du behøver ikke at være uddannet mekaniker for at kunne give din bil et simpelt tjek. Selvom det selvfølgelig er bedst, hvis du er interesseret i biler og mekanik, er det ikke et must. En række ting er faktisk standardopgaver, som du selv kan varetage i forbindelse med vedligeholdelse af din bil. At du selv tager aktiv del i vedligeholdelsen betaler sig i længden, både økonomisk og i forhold til at have en velfungerende bil at køre i.

Væn dig for eksempel til ofte at tjekke bilens dæktryk. Måske ikke hver eneste gang du tanker benzin, men i hvert fald et par gange om måneden. Det betyder en del for bilens køreegenskaber, at dæktrykket er korrekt, det forbedrer samtidig benzinøkonomien, og det slider mindre på dækkene. Tjek også dækkenes mønster, som lovpligtigt skal være minimum 1.6 mm dybt. Er det ikke det, bør du kontakte din mekaniker for at få skiftet dækkene. Tilsvarende er det vigtigt ofte at tjekke oliestanden i motoren og fylde efter, hvis der mangler olie. Spar ikke på olien, den tjener sig snildt ind igen på motorens forlængede levetid.

Husk smørelsen
Sørg dernæst for at holde alle hængsler og låse velsmurte, da dette også forlænger bilens levetid. Hold også øje med bremsevæskestand og bremsebelægningernes tykkelse, sådan at du enten selv kan tage affære eller sende bilen til mekanikeren. Også motorens kølervæske bør du løbende tjekke og fylde op, hvis der mangler. Desuden skal du løbende påfylde sprinklervæske til rensning af ruderne, hvilket er meget mere vigtigt for sikkerheden, end hvad de fleste lige tænker over.

Endelig vil det være glimrende, hvis du også holder øje med bilens forskellige remme og gummiophæng. Motorens ventilatorrem skal være stram og må selvsagt ikke været beskadiget, og motorens gummiophæng skal naturligvis også være i topform. Opdager du ved dit tjek, at ventilatorrem eller gummiophæng er beskadiget, bør du straks henvende dig til din mekaniker.

Er det bedst at købe ny eller brugt bil? | 03.05.16

Opvejningen af fordele og ulemper ved at købe ny eller brugt bil afhænger af dine kørselsbehov og din pengepung. Hvis du har råd til at købe den biltype, du har brug for fra ny, er det nok den bedste løsning. Med ny bil får du færre udgifter til reparation og vedligeholdelse, end med en brugt bil, og dette opvejer til dels merudgiften ved at købe en ny bil. Desuden vil den nye bil være mere sikker at køre i, have bedre benzinøkonomi og måske være mere komfortabel, end den brugte.

Ny brugt bil
På den anden side er det ikke billigt at købe ny bil, og en ny bil taber meget i værdi, især i de første år efter købet. Køber du i stedet en brugt bil, der måske kun er to-tre år gammel, får du en næsten ny bil betydeligt billigere end den spritnye vogn. Tidligere leasingbiler kan være gode bud på næsten nye brugtvogne, fordi leasingbilerne er blevet godt vedligeholdt, mens de samtidig er blevet brugt meget, hvilket kan give en favorabel pris.

At købe en gammel, brugt bil kan sjældent anbefales. Du kan nemt blive snydt, og bilen kan give dig meget besvær. Køb af gammel, brugt bil kræver i princippet, at du selv har god forstand på biler, så du både kan gennemskue bilen inden købet, og du derefter selv kan klare mange af reparationerne. Men du kan selvfølgelig være heldig at finde en god, gammel brugt bil til en billig penge og derefter være rimelig godt kørende til en pris langt under nyprisen for samme bil. Generelt er det dog mest sikkert at købe ny bil. Kan eller vil du ikke ofre pengene på en ny vogn, bør du købe en næsten ny bil, for eksempel en tidligere leasingbil.

Hvad er forskellen på sommerdæk og vinterdæk? | 24.04.16

I Danmark er det nødvendigt at skifte fra sommerdæk til vinterdæk hen på efteråret, og tilbage igen fra vinterdæk til sommerdæk i løbet af foråret. Det er i Danmark ikke lovpligtigt at bruge vinterdæk, men det er en rigtig god idé at gøre det. Desuden er det i Sverige lovpligtigt at have vinterdæk på bilen indtil 31. marts, så hvis du vil på skiferie i nabolandet, er der ingen vej uden om vinterdæk.

Bremselængde og vejgreb
Man kunne måske tro, at man bare kan bruge vinterdæk hele året. Når vinterdæk er velegnede til at køre på sne og is, er de vel også gode til at køre på tør vej i sommerhalvåret? Men sådan forholder det sig faktisk ikke. De to dæktyper er forskellige, først og fremmest i forhold til, hvordan de reagerer på forskellige temperaturer. Vinterdæk har kortere bremselængde end sommerdæk på sne- og isdækket vej, fordi vinterdækket er konstrueret på en måde, så det griber effektivt fat i overfladen.

Vinterdækkets bedre vejgreb skyldes, at det fastholder fleksibiliteten ved lave temperaturer. Gummiet forbliver relativt blødt, og dækket er samtidig udformet med en mængde lameller, som fastholder vejgrebet. Sommerdæk er derimod konstrueret til at fastholde vejgreb på en jævn og fast overflade, og sommerdækket bliver hårdt ved lave temperaturer og griber derfor ikke godt fat i glatte overflader.

Sommerdækket er behageligt i sommerhalvåret, og det giver en bedre økonomi, end vinterdækket på tør og jævn vej. Bruger man vinterdækket i sommerhalvåret, er det relativt ukomfortabelt, det giver ringere økonomi, og det slider hurtigt dækket. Man må derfor have to dæktyper. Men man skal huske, at de to dækpar holder længe, fordi de hver især kun bruges halvdelen af året. Skifter du selv dækkene, er der derfor reelt ingen ekstra udgift forbundet med at benytte vinterdæk og sommerdæk skiftevis.
Sådan vedligeholder du bedst din bil | 18.04.16

Vedligeholdelse af din bil er nødvendigt - og det betaler sig! En del af vedligeholdelsen kan du selv klare, en anden del bør en faguddannet mekaniker tage sig af. En simpel del af vedligeholdelsen er at holde bilen ren. Undgå nylonbørster til bilvask uanset om du maskinvasker eller selv vasker bilen. Vælg i stedet et vaskeri med skumbørster eller vask selv med svamp, da dette er mere skånsomt. Tør gerne bilen af med et vaskeskind bagefter, og giv den eventuelt voks, så kommer den til at skinne flot.

Dæktryk
Du bør løbende tjekke bilens dæktryk. Korrekt dæktryk giver bedre økonomi, køreegenskaberne forbedres, og det justerer sliddet på dækkene. Også oliestanden i motoren bør tjekkes ofte. Kontroller at niveauet af olie er i orden, og mangler der, bør du straks fylde på med olie, der passer til dit bilmærke. For lidt olie kan skade motoren, så det er en nødvendig investering at forkæle bilen med god motorolie.

Olie
Tilsvarende er det nødvendigt for en ordentlig vedligeholdelse af bilen at køre den til syn hos en mekaniker mindst en gang om året. Mekanikeren gennemgår bilen, både motor, dæk og bremser, så du ved, at det hele fungerer tilfredsstillende og i henhold til færdselsloven. Når du alligevel er hos mekanikeren, bør du overveje at få skiftet olien og oliefiltret. Det er en god idé at skifte olie og filter en gang om året, også selvom du ikke kører særlig mange kilometer. Det forlænger motorens levetid og sikrer dig en velkørende bil.
Andre elementer af vedligeholdelsen kan være mindre ting som fx at skifte viskerblade, hvilket du sikkert selv ordner. Men også større sager som rustbeskyttelse af bilen hører med til vedligeholdelsen. Små rustpletter kan du selv fjerne og male over, blot du bruger det rigtige værktøj og de korrekte produkter. En større rustbehandling bør mekanikeren dog tage sig af, og det normale er her at rustbehandle cirka hvert andet år.

Gør din bil forårsklar | 12.04.16

Vinteren slider en del på de danske biler. Når foråret melder sin ankomst, er det derfor en god idé at klargøre bilen til den nye årstid. Det er især vigtigt at få skiftet vinterdækkene ud med sommerdæk, men også en del andre ting er vigtige for bilens vedligeholdelse, først og fremmest grundig rengøring både ude og inde. Vinteren efterlader nemlig bilen snavset mange steder, og ofte fugtig i kabinen.

Bilvask
Vask derfor din bil grundigt overalt, også i motorrummet. Vejsalt sætter sig mange steder på bilen, og motorrummet bliver også snavset. Vær dog forsigtig og sørg for at dække de elektriske installationer til med plastik, så de ikke bliver våde. Vask bilen på en klar solskinsdag, så bilen kan blive ordentlig gennemtør bagefter. Udluft samtidig bilen og rengør den indvendigt.

Du kan selv gøre yderligere nogle ting for at få bilen i topform til sommerhalvåret. Smør alle låse, hængsler og vinduesviskere. Påfyld sprinklervæske, kontroller oliestanden og påfyld, hvis der mangler. Gennemgå bilen og tjek at alle lygter fungerer, og at bremserne er i orden. Er der små rustpletter, kan du evt. male dem med små pensler, reparationslak og original maling. Desuden skal du have skiftet dine vinterdæk til sommerdæk, eventuelt hos mekanikeren.

Skift dæk
Skiftet til sommerdæk bør foretages, når vintervejret en slut. Altså når der ikke længere falder sne, og der ikke længere er frysende, våde vejbaner. I Danmark er dette typisk i april måned. Tager du bilen til mekanikeren for at få skiftet dækkene, kan det være en god idé samtidig at få skiftet olie og oliefilter. Med mellemrum, men ikke hvert forår, vil det desuden været godt at skifte bilens batteri. Det kan eventuelt være nødvendigt at bede mekanikeren om en grundigere gennemgang af bilens vitale dele, især hvis bilen er af ældre model. Men herefter er bilen klar til kørsel i sommerlandet.

Fordele ved privatleasing | 04.04.16

Leasing af bil har især den fordel, at du kan køre i en ny bil for et forholdsvis lille startbeløb. Du skal ikke lægge en stor udbetaling som ved køb af en ny bil. En anden fordel er, at leasingselskabet normalt tilbyder en kontrakt, hvor service og garanti er inkluderet i den månedlige ydelse. Dette betyder, at du altid er sikker på at have en god bil at køre i, uden selv at skulle bekymre dig om vedligeholdelse og reparationer.

Fast månedlig ydelse
Det er ofte muligt at inkludere alle udgifter i den månedlige ydelse. Da du således betaler et fast månedligt beløb for at lease bilen, får du et nemt overblik over dine udgifter. Der kommer ingen pludselige udgifter til reparationer eller andre overraskelser. Du ved, hvad du skal betale hver måned, og bilen står til din ubegrænsede rådighed.
Når din kontrakt udløber, leverer du bilen tilbage og behøver ikke tænke mere over sagen. Altså skal du ikke bekymre dig om at skulle sælge en bil, der udelukkende er faldet i værdi, mens du har brugt den. Du har betalt for at bruge bilen i en specifik periode, og denne periode afhænger af kontrakten med leasingselskabet. Når kontrakten udløber, kan du eventuelt indgå en ny og på den måde igen få en ny bil at køre i.

Intet besvær
Ved at lease får du mulighed for at køre i en ny bil for et fast månedligt beløb, og du skal ikke bekymre dig om hverken vedligeholdelse, reparationer eller tab af værdi på bilen. Sammenligner du leasing af bil med køb af ny bil, vil leasing ofte kunne betale sig, især ved de dyrere bilmærker. Kører du meget i bil, og udskifter du den ofte, vil det ligeledes være en fordel med leasing. Med leasing får du altså en lækker, ny bil til en fast månedlig pris, men slipper for al besværet der ellers hænger sammen med at eje en bil.
Det vidste du ikke om privatleasing

Privatleasing er, kort fortalt, leje af en bil over en længere periode. Et finansieringsselskab køber bilerne, og lejer/leaser dem derefter ud i en periode for en månedlig ydelse.
Ved privatleasing er service på bilen inkluderet, og i modsætning til et almindeligt bilkøb slipper man her for at bruge sin opsparing eller at tage lån i banken.
Man undgår på denne måde at løbe en økonomisk risiko, og man undgår også at skulle tage sig af uforudsete problemer og omkostninger. Derudover slipper man også for at bekymre sig om ekstraudgifter ved serviceeftersyn eller om et uforudset værditab ved bilen. Alt dette tager finansieringsselskabet simpelthen hånd om.

Der findes to former for leasing. Den ene form hedder finansiel leasing, hvor ham, der har leaset bilen, selv er ansvarlig for at finde en køber til bilen. Her løber personen, som har leaset bilen, altså selv den risiko der går ud på ikke at kunne få bilen afsat. Det giver dog leaseren mulighed for selv at købe bilen, når leasingperioden er slut. Den anden form for leasing hedder operationel leasing, hvor den der leaser, ikke bærer et helt så stort ansvar. Ved operationel leasing skal leaseren ikke selv sørge for at få bilen solgt efter leasingperioden, og der er derfor ikke samme risiko ved at lease bilen. Her vil leaseren dog miste bilen, når perioden er slut, og renten vil også være højere på denne form for leasingaftale. Der er i dag en stigende interesse for privatleasing af biler. Både virksomheder og private vælger i langt højere grad privatleasing frem for køb af en bil, og dette gælder både nye og brugte biler. Det er i dag omkring hver 7. bil, der er leaset.

Der er også sket en betydelig stigning i antallet af annoncer med privatleasede biler. Antallet af køb af privatleasede biler er dog større en antallet af leasede biler på markedet. Ved privatleasing af en bil er der mange penge at sparre, hvis man sammenligner med at købe en sin egen bil. Der er især mange penge at sparre, hvis det er en bil i luksusklassen, du vælger at privatlease. Det er også ofte de dyrere biler til over 500.000 kr., som er populære at lease. Det er ligeledes blevet populært med en deleleasing. Ved deleleasing betaler virksomheden størstedelen af udgifterne for leasingen, mens medarbejderen i en virksomheden selv betaler en mindre andel.

Der er derfor flere forskellige muligheder inden for leasing, som folk har fået øjnene op for. Hvis du overvejer at privatlease en bil, og ønsker mere information om området, er du altid velkommen til at kontakte Gunner Due Biler. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig og fortæller dig mere om, hvad du skal vide i forhold til privatleasing. Vi prioriterer altid vores kunder højest, og vi tager dig, dine ønsker og behov alvorligt. Hos Gunner Due Biler får du autoriseret know how og en behagelig service. Ring til os eller send os en mail, så vender vi tilbage til dig hurtigste muligt.

Gode råd til dig, der leder efter en brugt bil

Inden du går ud og køber en brugt bil, er der nogle råd, som er gode at have i baghovedet. For det første er det vigtigt at tjekke, om der er restgæld i bilen. Dette kan du for eksempel gøre ved at slå bilen op på Tinglysningens hjemmeside med bilens stelnummer. Her er alle de nødvendige oplysninger om bilen samlet. Det er en rigtig god idé at tjekke dette, da du på denne måde kan undgå uforudsete og ubehagelige overraskelse ved købet af en brugt bil Noget andet du kan gøre, inden du køber en brugt bil, er at tjekke, om kilometertallet på bilen er sandsynligt. Det er nemlig ikke altid til at stole helt på den brugte bils viste kilometertal, da der i nogle tilfælde kan være blevet pillet ved det, så det ikke stemmer overens med virkeligheden. Det kan derfor godt svare sig selv at tjekke, om det virker sandsynligt. Du kan blandt andet tjekke den brugte bils kilometertal på Trafikstyrelsens hjemmeside.

Det tredje råd er at vurdere, om alderen på bilen virker sandsynlig. Dette kan du undersøge gennem trafikstyrelsens hjemmeside, hvor du kan slå bilens nummerplade op og finde oplysninger om bilens første indregistrering. Du kan ligeledes her finde oplysninger om bilens mærke og model. Det fjerde råd er at finde ud af, hvornår bilen sidst er blevet synet. Dette foregår igen på trafikstyrelsens hjemmeside, hvor du også kan finde bilens synsrapporter. Ved køb af en brugt bil, er det også en god idé at tjekke driftssikkerheden på bilen. Hvis du gerne vil blive klogere på bilens driftssikkerhed og for eksempel se reparationsprisen på forskellige bilmærker, kan du gå ind på reliabilityindex.com, applusbilsyn.dk, adac.de eller applusbilsyn.dk.

Her kan du blandt andet få information om, hvilke fejl der oftest er på biler, som har fået vejhjælp. Du kan også slå op, hvilke fejl de forskellige biler ofte har, når de skal synes. Når du køber en bil, er det heller ikke lige meget, hvor økonomisk bilen er i forhold til brændstof, og hvad den koster i grøn ejerafgift. Her er trafikstyrelsens hjemmeside igen behjælpelig, og du kan også tjekke hjemmesiden bilviden.dk for viden om grøn ejerafgift eller spritmonitor.de for viden om bilers brændstoføkonomi.

Generelt er det vigtigt at vurdere bilens sikkerhed, når du køber en brugt bil. Det kan du igen gøre på trafikstyrelsens hjemmeside eller på denne svenske hjemmeside: folksam.se.
En god måde at få en fornemmelse for, om du gør et godt køb, er at tjekke, om din sælger er pålidelig. Her kan du for eksempel bruge hjemmesiderne forbrug.dk eller firmatjek.dk til at se, om der er klager om dem. Hvis du overvejer at købe en brugt bil, er du altid velkommen til at kontakte Gunner Due Biler. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig og fortæller dig mere om, hvad du skal vide i forhold til køb af en brugt bil. Vi prioriterer altid vores kunder højest, og vi tager dig og dine ønsker og behov alvorligt. Hos Gunner Due Biler får du en god service og en professionel rådgivning. Ring til os eller send os en mail, så vender vi tilbage til dig hurtigste muligt.
Du kan læse mere om vores brugte biler her.

Fordelene ved leasing

Leasing er en slags lejeaftale, hvor det er muligt at leje en bil i en længere periode uden de almindelige risici og forpligtelser, som er forbundet med at være bilejer. Når du leaser en bil, får du mulighed for at få fordelene som bilejer uden at skulle bekymre dig om risiciene og forpligtelserne, og ofte kan den månedlige ydelse blive tilpasset dine behov og din situation.
Oftest er det også muligt at lave en leasingaftale, så du får både serviceaftale, benzinkort, reparationer, dækskifte og forsikring med i en fast pris for perioden. En fordel ved leasing frem for køb af en bil, er også, at der er mulighed for at spare penge. Dette gælder især, når der er tale om leasing af en bil i luksusklassen. Dette har gjort det meget populært at lease de dyrere bilmærker.
Grunden til at det kan være billigere for dig at lease en bil frem for at købe den hænger ofte sammen med, at leasingvirksomheder tit er i stand til at forhandle sig til bedre priser for bilerne, end det er muligt som privatperson. Der er også andre økonomiske fordele ved leasing.
Når du leaser en bil bruger du ikke af dine likvider, fordi du undgår at skulle betale et stort beløb, inden du har bilen.

Når du leaser en bil, skal du nemlig i stedet betale et månedligt beløb, og dette gør det også nemmere at forudse likviditeten. På den måde bliver du i stand til at dele dine omkostninger ud over en længere periode, og det bliver på den måde heller ikke så svært at få din bank til at låne dig pengene. Ved leasing sikrer du dig samtidig kun at betale for bilen i den tidsperiode, hvor du rent faktisk bruger bilen. Der er også nogle praktisk fordele ved leasing. Ved operationel leasing skal du for eksempel ikke selv stå for vedligeholdelse af bilen, og du bærer heller ikke selv hele skylden, hvis uheldet skulle være ude, og noget går i stykker. Der er altså en række fordele ved at lease en bil i stedet for at købe den. Hvis du er i tvivl, om hvorvidt leasing er det rigtige valg for dig, er du velkommen til at henvende dig til Gunner Due Biler. Her kan du få professionel sparring og rådgivning ud fra dine ønsker og behov. Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig. Hos Gunner Due Biler er du som kunde i fokus, og vi stræber altid efter at give dig en god og ordentlig service. Ring til os eller send os en mail, så vender vi hurtigt tilbage til dig.

Kender du myOpel.dk?

En Opel er et brand, der er kendetegnet ved avanceret teknologi, godt håndværk og innovative biler af høj kvalitet.
Med MyOpel får du en række fordele på vores værksteder, hvor vores specialiserede medarbejdere kender din bil ned til mindste detalje og sørger for at holde den i sin bedste stand. Derudover har vi med MyOpel også lavet nogle funktioner på vores website, som gør det endnu nemmere at være Opelejer.
Med MyOpel ønsker vi blandt andet at gøre serviceaftalerne nemmere for dig og forhandlerne. Med MyOpel ønsker vi også at målrette vores kommunikation til dig, så du får personlige tilbud, rabatter og information om det, der er mest relevant og brugbart for dig. Med MyOpel kan du blandt andet lave online serviceforespørgsler og booke et serviceeftersyn til din bil. Du kan også nemt finde den nærmeste forhandler ud fra dine kriterier og behov. MyOpel laver herudover services som fx påmindelser, så du undgår at glemme et serviceeftersyn. På MyOpel kan du finde meget vigtig information om for eksempel sikkerheds- og serviceopdateringer, du kan se historikken over din bils service, og meget, meget mere. Du får alle fordelene forbundet med et autoriseret Opel-værksted lige ved hånden, og MyOpel kan på den måde blive din personlige online portal. Hvis du ønsker mere viden om MyOpel er du velkommen til at kontakte Gunner Due Biler. Vi kan fortælle mere om dine fordele, og vi kan hjælpe dig til den bedst mulige pleje af din bil. Ring til os for en uforpligtende snak, eller send os en mail. Så vender vi hurtigst muligt tilbage til dig. Som kunde hos os er du altid i centrum, og vi tager dig og dine ønsker og behov meget alvorligt.

Sådan vedligeholder du din bil

Hårdt og skiftende vejr som fx regn, sne, vejsalt og høje temperaturer kan være hårdt for bilen. Det kan både danne fugt og rust i bilen og give grobund for korrosioner. Derfor kan det godt betale sig at pleje sin bil og holde den bedst muligt ved lige.
Her er en række råd til, hvordan du bedst vedligeholder din bil.

Skånsom bilvask

En maskinvask kan være mere skadelige end gavnlig. Hvis du vil have din bil til maskinvask, er det en god idé at være opmærksom på maskinvaskens børster. Det mest skånsomme for bilen er skumbørster frem for nylonbørster, og forsøg desuden at undgå en undervognsbehandling, da dette faktisk kan skade din undervogn mere end det kan gavne den.
Hvis du selv vælger at vaske din bil, er det vigtigt at bruge meget vand, og også her at undgå en nylonbørste. Brug i stedet en mikrofibersvamp. Når du har vasket sæben af bilen er det en god idé at tørre efter med et vaskeskind.

Rustbehandling

Det er godt at sørge for at rustbehandle bilen cirka hvert 2. år, men det er dog lidt forskelligt fra bil til bil.

Skift af oliefilteret

Det er forskelligt, hvor ofte det er nødvendigt at skifte oliefilteret i forhold til din kørsel. Hvis du kører mange korte ture i meget beskidte omgivelser, er det godt at skifte oliefileret oftere end normalt, da din motor så vil køre bedre og have længere levetid.
Du kan også læse om din bils behov for skift af oliefilter i bilens håndbog.

Dæk

Vedligeholdelsen af dækkene på din bil har stor betydning. Det er vigtigt ikke kun for økonomien, men også for sikkerheden ved at køre Så det bedste du kan gøre er at kigge på mønsterdybden i dækkene. Ifølge loven skal mønsteret som minimum være 1,6 mm dybt, men det anbefales, at de er endnu dybere, hvis du vil være sikker på at stå ordentligt fast og undgå alvorlige ulykker. Kørsel Din kørsel har også stor betydning for din bils vedligeholdelse. Du kan for eksempel sørge for at lade motoren varme op, før du kører, da dette er mest skånsomt for bilen. Du kan også sørge for at undgå kraftige opbremsninger og hurtige accelerationer, så du i stedet kører roligt og forudseende.

Bremser

Husk også at tjekke din bils bremselængde jævnligt. Det er meget vigtigt for din og andres sikkerhed. Hvis din bil trænger til et professionelt eftersyn på et værksted, er du altid velkommen til at kontakte værkstedet hos Gunner Due Biler. Gunner Due Biler er et professionelt værksted med erfarne og servicemindede medarbejdere. Vi har afdelinger i både Køge, Roskilde og Store Heddinge.

Book en tid til et bileftersyn.


Bil service

     Service i topklasse     Bestil tid på værkstedet

Spørgsmål

       Har du spørgsmål?        Lad os ringe dig op

find

Find vores afdeling i Køge, Roskilde & St. Heddinge

Følg os på Facebook